Frequently Asked Questions

Stap 1: Check allereerst verderop in deze FAQ of u voldoet aan de gestelde huurvoorwaarden. Indien u niet voldoet aan de voorwaarden kunnen wij u helaas voor dit project niet verder van dienst zijn.

Stap 2: Indien u voldoet aan de voorwaarden, kiest u uw voorkeur woning(en) uit. Dit doet u, door te klikken op “aanbod” in het menu. U kunt daar per gebouw de woningen bekijken. Klik op een woning voor meer details en voor de plattegrond. Vervolgens kunt u zich registreren voor deze woning.

Ter informatie: om in aanmerking te komen voor een woning dienen wij een screening uit te voeren op uw persoon. Deze procedure valt onder de zorgplicht van de makelaar. Voor een optimale screening dienen wij uw persoonlijke gegevens en documenten te ontvangen.

Wij hechten grote waarde aan een veilige verwerking van uw gegevens. Daarom werken wij met DigitaalWoningdossier, uw eigen beveiligde klant-omgeving waar u zelf uw gegevens en documenten beheert.

Stap 3: Start uw DigitaalWoningdossier door te klikken op de button “Inschrijven” op deze website. U wordt doorgestuurd naar uw DigitaalWoningdossier. Log in met uw e-mail en wachtwoord als u reeds een account heeft.

Logt u voor het eerst in op DigitaalWoningdossier?

Als u nog geen account heeft klikt u op “Account aanmaken”. Vul uw gegevens in en bedenk een wachtwoord waarmee u later kunt inloggen in DigitaalWoningdossier. Klik vervolgens op “Account aanmaken”. U ontvangt direct een verificatiemail en klikt op de button in de e-mail. Uw account is nu actief.

Stap 4: Het systeem begeleidt u stap voor stap bij het creëren van uw relatieprofiel. Als u met meerdere personen (maximaal 2 personen) gaat wonen, nodigt u hen ook uit om een eigen profiel te maken. Volg de 7 stappen in het systeem, binnen 15 minuten heeft u uw profiel opgemaakt:

1.    Privacyverklaring doornemen en akkoord geven;

2.    Bepaal uw rol, inkomstenbron en nodig uw medecontractanten uit om ook een profiel te maken;

3.    Vul uw personalia in;

4.    Deel indien u wenst, extra informatie over uzelf met de makelaar;

5.    Upload uw identiteitsbewijs;

6.    Upload de gevraagde documenten;

7.    Geef uw woningvoorkeur(en)(maximaal 2 woningen) aan en verstuur uw gegevens via een beveiligde verbinding naar uw makelaar.

Wij adviseren u om uw profiel compleet in te sturen inclusief alle gevraagde informatie en documenten. Incomplete profielen kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Zodra uw gegevens en de gegevens van uw eventuele medebewoners zijn ontvangen, starten wij de screening en toewijzing van de woning.

Om een woning te huren dient u de volgende inkomensvoorwaarden als richtlijn aan te houden:

* U heeft een vast aantoonbaar netto maandinkomen van minimaal 2,5 x de maandhuur. Vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.

Huurt u samen? Dan geldt het onderstaande:

* Het tweede inkomen kan voor de helft worden bijgeteld.

Bent u gepensioneerd?

* U heeft een vast aantoonbaar netto maandinkomen van ca. 2,5 x de maandhuur. Eventuele vakantietoeslag en 10% van het eigen vermogen mag hierin worden meegerekend.

Zelfstandig ondernemer?

* Neem contact met ons op voor een antwoord op maat.

Zie het 5 stappenplan bovenaan deze FAQ

U kunt de documenten uploaden via het inschrijfformulier in u eigen aangemaakte digitaal woningdossier.

De woningen worden toegewezen aan de hand van de door u opgegeven voorkeuren. Indien er meerdere inschrijvingen zijn per woning wordt er geloot. De loting geschiedt volledig geautomatiseerd door het systeem.

Zodra je alles hebt aangeleverd wat gevraagd wordt aan documenten en wanneer je huurdossier compleet is ontvang je hiervan een bevestiging. Mocht het zo zijn dat er meerdere geïnteresseerde zijn voor dezelfde woning dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van loting. Wij streven er naar iedereen ruim een maand voor oplevering te berichten.

Ja het is mogelijk om de woningen te bezichtigen samen met een van onze makelaars.

De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering. Indien dit het geval is ontvangen wij graag het volgende van u:

  • Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
  • Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is

    Daarna zullen wij intern beoordelen of u voldoet aan de inkomensvoorwaarden

Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden of samenwonenden

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.


U huurt de woning voor minimaal 1 jaar, gerekend vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen alleen per de eerste van de maand met inachtneming van een opzegtermijn van 1 volle kalendermaand.

Ja er zijn servicekosten en deze zijn € 75,- per maand. De 4 appartementen met adres Zijlsingel wijken af van deze kosten en hiervan zijn de servicekosten € 60,- per maand.

Naast de huurprijs heb je rekening te houden met de volgende bijkomende kosten:

* Huurcontract met inwarmte (zie overzicht op de website);

* Kosten elektriciteit en netbeheer (vrije keuze voor een leverancier);

* Kosten waterleverancier (Dunea)

* Servicekosten;

* Kosten televisie/Internet (vrije keuze voor leverancier)

Op locatie zijn 13 parkeerplaatsen te huur met eigen beugel. Daarnaast zal er betaald parkeren voor de deur zijn. Tegen geringe kosten kunt u een parkeervergunning aanschaffen bij de gemeente. In de meeste gevallen kunt u dus in de directe nabijheid van uw woning parkeren.

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

Standaard wordt er een borg van 1 maand gevraagd, en is sommige gevallen een extra borg. Bijvoorbeeld wanneer u zelfstandig ondernemer bent of wanneer u een tijdelijk contract heeft. De hoogte van de waarborgsom wordt bij de toewijzing vermeld.

De woningen zijn inmiddels allemaal gereed en per direct te betrekken.

– PVC Vloeren

– Wandafwerking met renovlies behang en gesaust

– Volledig ingerichte keukens met vaatwasser, inductiekookplaat, combi magnetron, koelkast

– Badkamers met douche en wastafel

– Raam bekleding

– Plafond verlichting

– Het merendeel van de woningen heeft een eigen buitenruimte en daarnaast is er een gezamenlijke tuin

Dat is niet mogelijk en alle woningen zijn voorzien van een luxe keuken met diverse inbouw apparatuur en modern afgewerkte badkamers met douche en wastafel

Er is een gemeenschappelijke fietsenberging. Daarnaast zijn er 12 individuele bergingen te huur.

Ja en alle woningen zijn voorzien van een luxe pvc vloer

De wanden zijn allen afgewerkt met renovlies en gesaust

Volledig ingerichte keukens met vaatwasser, inductiekookplaat, combi magnetron, koelkast. Gebouw A krijgt een zwarte keuken met grijs werkblad. Gebouw B krijgt een witte keuken met wit werkblad.

De badkamers zijn voorzien van tegelwerk, douche, wastafel en elektrische bijverwarming.

Dit gaat via de warmteleverancier ‘’Inwarmte’’ waar je als bewoner een huurcontract mee afsluit. De informatie over ‘’Inwarmte’’ staat verder op deze website beschreven.

Ja er is een centrale afzuiging.

Nee dit is niet toegestaan en alle wanden worden middels renovlies en gesaust opgeleverd

Nee dit is niet toegestaan.

Alle woningen zijn ingepakt met isolatie, waardoor geluid en warmte / koude binnen je eigen woning blijft. Alle ramen worden voorzien van isolerende HR++ beglazing. De constructie van het gebouw is zeer degelijk met onder andere betonnen vloeren.