Over Leiden

Leiden, stad van ontdekkingen, het Bio sciencepark, de Universiteit, het Rapenburg en natuurlijk de singels. Leiden is een levendige stad met een rijk cultureel aanbod aan feesten en festivals. Leiden is een bruisende stad en vol in ontwikkeling met een keur aan musea, galeries, goede restaurants in de historische binnenstad.

De prachtige grachten, het bijzonder brede winkelaanbod en de vele culturele voorzieningen zoals bioscopen tentoonstellingen, musea, theaters en het concertgebouw, en u vindt alles op loopafstand.

Leiden telt bijna 2800 monumenten. Van hofjes tot molens en van kerken tot stadspoorten. Na Amsterdam heeft Leiden het meeste water binnen haar poorten stromen. Door de ligging aan de rand van het Hollandse Plassengebied voeren verschillende doorvaarroutes voor plezier- en toervaart door Leiden en de omgeving. Een rondvaart over de Leidse grachten en singels laat je de stad van een hele andere kant beleven.

De Zijlsingel ligt aan het nog te ontwikkelen Singelpark. Het Singelpark is een initiatief om één groot aaneengesloten park te maken langs de zes kilometer lange, buitenste singels van Leiden. Een park om te sporten en cultuur te beleven, natuur en historie te ontdekken, rust te vinden en mensen te ontmoeten. Met het water van de singels als de blauwe ader. Dit zal het grootste stadspark van Europa worden.

Wilt u ook wonen in de Ruyter?