Wonen in de Ruyter

Het liefst willen we het allemaal. Duurzaam buiten wonen en toch vlakbij de stad. Die wens wordt werkelijkheid bij ‘’De Ruyter’’ in Leiden. Wonen aan / buiten de singel maar toch minder dan vijf minuten fietsen, zo dichtbij is het bruisende hart van Leiden. Een nieuwbouwcomplex met 46 appartementen ( 2 en 3 kamer) in Leiden. Graag in de stad wonen maar ook genieten van al het groen in de Leidse regio. Leiden biedt u alles wat u van een stad verwacht. Een prachtig historisch centrum en een bruisend stadsleven. Wandelen langs de singels, picknicken in het plantsoen en op de fiets naar één van de terrasjes van Hartje Leiden. Het strand en de duinen van Katwijk en Noordwijk liggen maar op 12 km afstand. In de stad alle boodschappen doen én binnen enkele minuten met de auto de snelweg (A4) op naar al het moois wat de Randstad te bieden heeft.

In de woning

De woningen zijn verdeeld over 2 gebouwen (gebouw A en gebouw B). Gebouw A aan de Zijlsingel zijde is geheel ontworpen in de sfeer van de belendende percelen. Hierdoor is de beleving van het gebouw authentiek. De buitenmuren zijn opgetrokken uit een baksteen die past in het straatbeeld. De begane grondwoningen aan de Zijlsingel hebben hun eigen entree aan de straat. De bovenverdiepingen zijn bereikbaar via de lift. Gebouw B aan de Kruidenhof heeft een zeer moderne uitstraling, maar dan met de sfeer van een Leids hofje. In alle rust kunt u hier wonen in een moderne energiezuinige woning. De woningen hebben allen een centrale ingang met lift.

Kenmerken en opleveringsniveau

  • PVC Vloer
  • Wandafwerking met renovlies behang en gesaust
  • Volledig ingerichte keukens met vaatwasser, inductiekookplaat, combi magnetron, koelkast
  • Badkamers met douche en wastafel
  • Raam bekleding
  • Plafond verlichting
  • Het merendeel van de woningen heeft een eigen buitenruimte en daarnaast is er een gezamenlijke tuin

Duurzaamheid en comfort

De woningen worden gebouwd met een EPC norm van minder dan 0,4. Met behulp van zonnepanelen en warmtepomp bereiken ze een energielabel van A+++. Dit betekent een lage energierekening van uw energiebedrijf. Alle woningen zijn ingepakt met isolatie, waardoor geluid en warmte / koude binnen je eigen woning blijft. Alle ramen worden voorzien van isolerende HR++ beglazing. De constructie van het gebouw is zeer degelijk met onder andere betonnen vloeren.

Parkeren

Op locatie zijn 13 parkeerplaatsen te huur met eigen beugel. De kosten voor een parkeerplek zijn € 50,- per maand. Daarnaast zal er betaald parkeren voor de deur zijn. Tegen geringe kosten kunt u een parkeervergunning aanschaffen bij de gemeente. In de meeste gevallen kunt u dus in de directe nabijheid van uw woning parkeren.

Momenteel zijn alle parkeerplaatsen verhuurd en wordt er gewerkt met een wachtlijst!

Bergingen

Er is een gemeenschappelijke fietsenberging aanwezig. Daarnaast is er de mogelijkheid tot huren van een eigen berging voor € 25,- per maand. Er zijn in totaal 12 bergingen beschikbaar.

Momenteel zijn alle bergingen verhuurd en wordt er gewerkt met een wachtlijst!

Voorwaarden

  • U heeft een vast aantoonbaar netto maandinkomen van minimaal 2,5 x de maandhuur. Vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.
  • Huurtermijn minimaal 2 jaar